Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 19:29

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Απευθύνεται στους γονείς που έχουν κοινό σημείο το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τα παιδιά τους, αλλά και τη θέληση να ενισχύσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους.

Η Σχολή Γονέων είναι μια  ομάδα γονέων που συζητά, με τη βοήθεια ειδικευμένης συντονίστριας, θέματα σχετικά με το μεγάλωμα χαρούμενων, ισορροπημένων, υπεύθυνων και συγκροτημένων παιδιών.

Μια σειρά θεματικών ενοτήτων όπως οι οικογενειακοί κανόνες, η οριοθέτηση, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενθάρρυνση, η προσαρμογή,  η αυτοεκτίμηση  κ.α. αποτελούν κέντρο των συναντήσεών μας και μας εξοικειώνουν με τη χρήση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της θεωρίας της ψυχολογίας στην καθημερινότητά μας.

Σε κάθε συνάντηση υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά την ανάπτυξη των παιδιών ή τη σχέση γονέα-παιδιού.

Στην ομάδα αυτή κάθε άτομο μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις του, να ακούσει τις αντίστοιχες απόψεις των άλλων γονιών καθώς βέβαια και την άποψη της συντονίστριας. Δίνονται σύγχρονες πληροφορίες πάνω στο εκάστοτε θέμα συνάντησης και μετά ακολουθεί συζήτηση με στόχο να βοηθήσει τον γονιό να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του τις τεχνικές που προτάθηκαν.

Η θεματολογία προσδιορίζεται από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γονιών της κάθε ομάδας. 

Οι Σχολές Γονέων ξεκινούν τον  Οκτώβριο και ολοκληρώνουν τις εργασίες τους τον Ιούνιο της ίδιας σχολικής χρονιάς. Έχουν συχνότητα  δύο φορές το μήνα και διαρκούν μιάμιση ώρα.

Μέσα από τις συναντήσεις μας οι γονείς καταφέρνουν τα εξής:

 •          Να αναπτύξουν την αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά τους.
 •          Να προάγουν τη σωστή διαχείριση των φόβων και των αναστολών στα παιδιά.
 •          Να αναπτύξουν την έκφραση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους. 

Οι γονείς ενδυναμώνουν τον γονεϊκό τους ρόλο, αποκτούν μία βαθιά συναισθηματική και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους που εμπεριέχει την φροντίδα, την αγάπη, την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία.

 Ομάδα βρεφικής, νηπιακής ηλικία (για γονείς με παιδιά 0-6 χρόνων).

 • ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ψυχολογία των νέων γονέων. Η επίδραση της προσωπικότητας και της στάσης των δύο γονέων. Βασικές ανάγκες του νηπίου: σωματικές, ψυχολογικές. Στάδια ψυχοκινητικής εξέλιξης, βάδισμα, ομιλία. Πνευματικές ανάγκες του νηπίου. Η ανακάλυψη του εγώ και η πρώτη κρίση προσωπικότητας. Η κοινωνικοποίηση του νηπίου. Το νηπιαγωγείο και η σημασία του.
  ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Δυσκολίες στον ύπνο του παιδιού. Ο φόβος και το παιδί. Συνήθειες καθαριότητας. Οι ερωτήσεις του παιδιού, το παιδί ρωτάει πώς γεννήθηκε. Η ζήλια. Οι 'τιμωρίες' και το παιδί. Το παιχνίδι, ζωτική ανάγκη του νηπίου.
 • Ομάδα σχολικής ηλικίας (για γονείς με παιδιά 6-12 χρόνων).
  ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Είναι έτοιμο το παιδί για το σχολείο; Πνευματική, συναισθηματική, κοινωνική ωριμότητα. Προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο και ο ρόλος των γονέων. Η σχολική ζωή του παιδιού και η ένταξη στη σχολική ομάδα. Βασικές ανάγκες του παιδιού της σχολικής ηλικίας. Ο ελεύθερος χρόνος.
  ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Το παιδί που δεν αποδίδει στο σχολείο-αίτια, παιδαγωγική αντιμετώπιση. Τι είδους βοήθεια μπορούν να προσφέρουν οι γονείς στο παιδί. Οι βαθμοί. Οι φίλοι του παιδιού. Το παιχνίδι - η κίνηση, οι ανάγκες του μαθητή. Το σύστημα μελέτης. Ο σχολικός προσανατολισμός, κλίσεις, ενδιαφέροντα. Η συνεργασία των γονέων με το σχολείο.
 • Ομάδα προεφηβικής-εφηβικής ηλικίας (για γονείς με παιδιά και εφήβους 11-18 χρόνων).
  ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η προεφηβική και εφηβική ηλικία από βιολογική και ψυχολογική άποψη. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εφηβείας. Πώς βλέπουν οι έφηβοι τους γονείς, τον εαυτό τους, το σχολείο, την κοινωνία. Πώς βλέπουν οι μεγάλοι τους εφήβους. Δεύτερη κρίση προσωπικότητας. Στάσεις των γονέων στα προβλήματα των εφήβων. Τα χρήματα, οι νυκτερινές έξοδοι. 
  ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η σεξουαλική αγωγή και ο έφηβος. Οι φιλίες στην εφηβική ηλικία. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, σπουδές ανώτερης, επαγγελματικής παιδείας. Ο ψυχολογικά ώριμος άνθρωπος. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα ωριμότητας. Ψυχολογική ενηλικίωση.
Last modified on Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 20:49
More in this category: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ »

back testimonial

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

location 25ης Μαρτίου 81 Πετρούπολη Αττική 13231
   
mail Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@ninemia-therapy.gr
   
phone Τηλέφωνο: +302105015511

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

© 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΝΗΝΕΜΙΑ". All Rights Reserved. Designed By TA