Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 22:41

ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η ατομική θεραπεία είναι ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως βιοψυχοκοινωνική οντότητα και στόχο έχει την ανέλιξη του αυθεντικού του προσώπου. Διερευνά τα επώδυνα τραύματα του παρελθόντος και τους μηχανισμούς άμυνας του εγώ. Εστιάζει στην κατανόηση των ασυνείδητων διεργασιών και των ενδοψυχικών συγκρούσεων, ώστε να ελευθερώνονται οι συνειδητές αποφάσεις για νοηματοδότηση της ζωής.

Η θεραπευτική διεργασία απαλλάσσει από το ενοχικό βάρος των δυσλειτουργικών οικογενειακών προτύπων και εστιάζει στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης. Η αναγνώριση της προσωπικής συμμετοχής στο πρόβλημα οδηγεί και στην συνειδητοποίηση της προσωπικής δύναμης.

Η παραίτηση από την προσδοκία αλλαγής των άλλων ενισχύει την προσωπική αλλαγή, η οποία τελικά επηρεάζει θετικά και τις σχέσεις με τους άλλους.

Ένας άνθρωπος συνήθως ζητά ψυχοθεραπευτική βοήθεια όταν δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, όταν νιώθει ότι υποφέρει ή όταν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα. Θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε μια περίοδο της ζωής του κατά την οποία νιώθει ότι οι τρόποι με τους οποίους αντιμετώπιζε ως τώρα τις δυσκολίες φαίνονται ανεπαρκείς. Από την άλλη, μπορεί κανείς να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία με μόνο αίτημα την αυτογνωσία.

Στην ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να εκφράσει τα συναισθήματά του σε έναν ασφαλή χώρο, να νιώσει αποδεκτός/ή, να έρθει σε επαφή με παλιότερες εμπειρίες και συναισθήματα που μπορεί να είναι οδυνηρά και ξεχασμένα ή να μοιάζουν ασήμαντα, συχνά όμως διαμορφώνουν την προσωπικότητα και τους όρους της ενήλικης ζωής.

Η διερεύνηση της ως τώρα ιστορίας μέσα στο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο είναι μια μοναδική εμπειρία, που βοηθάει το άτομο να καταλάβει τον εαυτό του, ώστε να σεβαστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να βελτιώσει τις σχέσεις του/της και να προχωρήσει στο εξής στη ζωή υπερασπιζόμενος την προσωπική ευθύνη.

 

Last modified on Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 20:50

back testimonial

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

location 25ης Μαρτίου 81 Πετρούπολη Αττική 13231
   
mail Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@ninemia-therapy.gr
   
phone Τηλέφωνο: +302105015511

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

© 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΝΗΝΕΜΙΑ". All Rights Reserved. Designed By TA