Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 22:03

Κάλυψη ασφαλιστικών ταμείων

Σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ και όλοι οι ασφαλισμένοι δικαιούνται, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θεραπείες για τα παιδιά τους αλλά και συμβουλευτική γονέων. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ εγκρίνει θεραπείες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ατομικής ψυχοθεραπείας, θεραπείες συμπεριφοράς και συμβουλευτικής γονέων.

Οι γονείς απευθύνονται σε κάποιο δημόσιο φορέα (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή νοσοκομείο)  και κλείνουν ραντεβού για την αξιολόγηση του παιδιού τους. Τα ραντεβού συνήθως καθυστερούν, ωστόσο εξυπηρετούνται όλοι. Εκεί, δίνεται στους γονείς μια έγκριση για θεραπείες του παιδιού, συνήθως για ένα έτος. Η ανωτέρω ιατρική γνωμάτευση (έγκριση θεραπειών) θα πρέπει να σφραγίζεται από τον ελεγκτή ιατρό ΕΟΠΥΥ, ώστε να έχει ισχύ.

Ο γονέας καταθέτει κάθε τέλος του μήνα στο τμήμα παροχών του ταμείου του το έγγραφο της έγκρισης και την απόδειξη του κέντρου. Τον πρώτο μήνα κατάθεσης, χρειάζονται κάποια επιπλέον δικαιολογητικά που δίνονται στο γονέα από το κέντρο μας. Ο γονέας δικαιούται στις περισσότερες των περιπτώσεων σχεδόν 250 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα κατατίθενται στον τραπεζικό του λογαριασμό, συνήθως με χρονική καθυστέρηση.

Είμαστε δίπλα σας για να σας καθοδηγήσουμε στην επαφή σας με τους δημόσιους φορείς, με στόχο την εξασφάλιση της απαραίτητης ασφαλιστικής σας κάλυψης καθώς το κέντρο  μας συνεργάζονται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για τις θεραπείες που αφορούν τα παιδιά.

Read 340 times Last modified on Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 23:00

back testimonial

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

location 25ης Μαρτίου 81 Πετρούπολη Αττική 13231
   
mail Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@ninemia-therapy.gr
   
phone Τηλέφωνο: +302105015511

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

© 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΝΗΝΕΜΙΑ". All Rights Reserved. Designed By TA