Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 21:19

ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Η εφηβεία είναι η αναπτυξιακή φάση ανάμεσα στην παιδική ηλικία και στην ενήλικη ζωή. Είναι η αναπτυξιακή φάση κατά την οποία ο άνθρωπος προετοιμάζεται για την ενηλικίωση του.

Οι έφηβοι για να μπορέσουν να ζήσουν σήμερα σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο χρειάζονται νέες δεξιότητες και νέα εργαλεία: Να νιώθουν ασφάλεια μέσα στις διαρκείς εναλλαγές της σύγχρονης κοινωνίας, να νοιώσουν ικανοί να πάρουν τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους, να εντάσσονται σε διαφορετικές ανθρώπινες ομάδες, διατηρώντας την μοναδικότητά τους.

Αναδύονται ερωτήματα από συμπεριφορές του εφήβου που σχετίζονται με την αναμόχλευση των προσωπικών πεποιθήσεων, επιλογών, και στάσεων των γονιών που αμφισβητούνται.

Για να μπορέσει να σχηματίσει ταυτότητα ο έφηβος, απαιτείται να ανήκει σε ένα σταθερό σύστημα. Η επίτευξη της υγιούς αυτονόμησης του εφήβου απαιτεί από τους γονείς να παραμένουν οι ίδιοι ζωντανοί με προσωπικό νόημα ζωής και υγιείς προσωπικές σχέσεις.

Η θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο θεραπευτή και τον έφηβο προϋποθέτει ξεκάθαρους κανόνες ειλικρίνειας, εκτίμησης, αποδοχής και διαθεσιμότητας. Δημιουργεί τους όρους, ώστε ο έφηβος να βιώνει ένα λειτουργικό σχετίζεσθαι, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει στην ζωή του, αναλαμβάνοντας την προσωπική του ευθύνη.

Η αποτελεσματική ατομική ψυχοθεραπεία των εφήβων προϋποθέτει την παράλληλη ψυχοθεραπευτική εργασία με τους γονείς.

back testimonial

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

location 25ης Μαρτίου 81 Πετρούπολη Αττική 13231
   
mail Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@ninemia-therapy.gr
   
phone Τηλέφωνο: +302105015511

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

© 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΝΗΝΕΜΙΑ". All Rights Reserved. Designed By TA